Numărul românilor din grupele la risc vaccinați antigripal se apropie de un milion

Până la data de 24.11.2019, au fost vaccinate antigripal 989.456 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătății, a anunțat Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

În săptămâna 18 – 24 noiembrie, s-a înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus tip A, subtip (H1) pdm09, ceea ce urcă totalul cazurilor de la începutul sezonului la 8 (patru cu virus AH3, unul cu virus AH1 şi trei cu virus B).

La nivel național, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 86.002, cu 9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (94.527) și cu 1.6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (84.603).

Potrivit CNSCBT, au fost raportate la nivel național 36 cazuri de gripă clinică, mai puține comparativ cu cele raportate în aceeași perioadă din 2018 (50 cazuri).

„Au fost raportate 6 cazuri de Infectii Respiratorii Acute Severe (SARI), cu una mai mult față de săptămâna precedentă și cu 2 mai multe față de aceeași perioadă a sezonului precedent. Nu a fost comunicat niciun deces confirmat cu virus gripal”, mai transmite CNSCBT.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.