O britanică ce a condus echipa din spatele vaccinului anti-COVID-19 al Oxford/AstraZeneca, recompensată cu un premie de prestigiu

O profesoară britanică de vaccinologie care a condus echipa aflată în spatele vaccinului anti-COVID-19 dezvoltat de Oxford/AstraZeneca a fost recompensată cu un premiu de prestigiu, prin care i se recunoaşte contribuţia la „un bine comun global”, informează dpa.

Profesoara Sarah Gilbert s-a declarat profund onorată să i se înmâneze Medalia Albert, acordată de Royal Society for Arts, Manufactures and Commerce (RSA).

Printre câştigătorii săi anteriori se numără nume celebre ca Winston Churchill, Marie Curie, Alexander Graham Bell, Stephen Hawking şi Tim Berners-Lee.

Sarah Gilbert – care s-a alăturat Universităţii Oxford în 1994 – este cel de-al 156-lea câştigător al medaliei, acordată din 1864, în memoria Prinţului Albert, fost preşedinte al societăţii, potrivit Agerpres.

„Este o mare onoare să primesc acest premiu”, a precizat Gilbert. „Crearea şi dezvoltarea vaccinului anti-COVID-19 de către Oxford a venit după ce lucrasem în acest domeniu de mulţi ani, învăţând cum să ne mişcăm repede de la un concept la un vaccin autorizat, ceea ce presupune mulţi paşi de parcurs”, a explicat cercetătoarea.

„Cu o echipă excelentă la Oxford, am dezvoltat un ‘vaccin pentru omenire’, care este folosit acum pentru a salva vieţi în multe ţări; scopul nostru de la bun început”, a adăugat Gilbert.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.