O nouă actualizare a medicamentelor cuprinse în Canamed

Prin Ordinul ministrului sănătății nr. 520/2019, publicat în Monitorul Oficial la 5 aprilie, s-a realizat o nouă actualizare a Catalogul național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piață în România, a prețurilor de referință generice și a prețurilor de referință inovative. Astfel, au fost introduse 14 poziții noi și au fost actualizate alte 14 poziții existente.

Prin acest act normativ sunt stabilite prețurile maximale ale medicamentelor de uz uman, valabile în România, ce pot fi utilizate/comercializate de deținătorii de autorizație de punere pe piață a medicamentelor sau reprezentanții acestora, distribuitorii angro și furnizorii de servicii medicale și medicamente pentru acele medicamente care fac obiectul unei relații contractuale cu Ministerul Sănătății, casele de asigurări de sănătate și/sau direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București.

Printre medicamentele nou introduse pe listă se regăsesc o serie de medicamente antituberculoase, antivirale, antiparazitare, imunoglobulină și nu numai.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.