O nouă organizare a INSP: Două noi Centre Regionale de Sănătate Publică și un Laborator Național de Sănătate Publică

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de Hotărâre de Guvern pentru organizarea si funcționarea Institutului Național de Sănătate Publică și pentru aprobarea înființării unei activități finanțate integral din venituri proprii, a informat Ministerul Sănătății.

Potrivit sursei citate, documentul stabilește modul de organizare și funcționare a Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), pentru asigurarea îndeplinirii funcțiilor acestei instituții în condiții optime.

Modificările vizează înființarea a două noi Centre Regionale de Sănătate Publică, structuri teritoriale fără personalitate juridică, la Craiova și Galați pentru acoperirea regiunilor cu servicii de sănătate publică, precum și reorganizarea unor centre naționale.

”Înființarea Laboratorului Național de Sănătate Publică urmărește eficientizarea resurselor și îmbunătățirea supravegherii și controlul factorilor de risc, de mediu și infecțioși. Noua organizarea a INSP are ca scop creșterea capacității de intervenție de sănătate publică, precum și asigurarea răspunsului adecvat la situațiile de criză și provocările actuale”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Sănătății.

Principalele obiective ale Institutului sunt prevenirea, supravegherea şi controlul bolilor transmisibile şi netransmisibile, monitorizarea stării de sănătate a populatiei, promovarea sănătăţii şi educaţia pentru sănătate, evaluarea sănătăţii ocupaţionale și medicina muncii, monitorizarea sănătăţii în relaţie cu mediul, asigurarea managementului sănătăţii publice.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.