O nouă șansă la viață: Doi pacienți au beneficiat de transplant renal, după o prelevare care a avut loc la SCJU Cluj-Napoca

O nouă prelevare a avut loc la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca urmată de două intervenții salvatoare în cazul unor pacienți aflați pe listele de așteptare pentru transplant renal, potrivit unui comunicat al Agenției Naționale de Transplant.

Acest lucru a fost posibil după ce familia unui pacient în vârstă de 52 de ani, aflat în moarte cerebrală, și-a dat acordul pentru prelevarea de organe, oferind astfel o şansă la viaţă pentru alţi semeni, necunoscuţi.
Pacientul era internat la Secţia ATI 1 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj Napoca unde, în ciuda eforturilor medicilor, nu a mai putut fi salvat, intrând în starea ireversibilă de moarte cerebrală.

“Profesionalismul şi dedicarea echipei ATI 1 şi de coordonare a spitalului din Cluj, Dr. Diana Cristian, Dr. Eena Ştefănescu – kdp şi Dr. Dumitru Pătrş – coordonator transplant, alături de mobilizarea exemplară a profesioniştilor Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj au făcut posibil ca alte 2 vieţi, a cărui unică şansă era transplantul, să fie salvate. Doi pacienţi de 39 de ani, respectiv 56 de ani, pot spune azi că trăiesc o minune, viaţa lor schimbându-se în bine în urma intervenţiilor de transplant renal”, se arată în comunicatul Agenției.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.