O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală, inaugurată la Spitalul Judeţean Deva

sursa foto: CJ Hunedoara/Facebook

O nouă Secţie de Radiologie şi Imagistică Medicală a fost inaugurată în corpul nou al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva. Lucrările, finanţate din fonduri europene şi începute în aprilie 2022, se ridică la o valoare de peste 17,2 milioane de lei, fiind incluse şi echipamentele medicale necesare.

Secţia dispune de un computer tomograf (CT) complex, de înaltă performanţă, aparate de radiologie (RX) digitale, un mamograf, un aparat pentru osteodensitometrie şi un ecograf.

„Aveam nevoie de această aparatură modernă. CT-ul din vechea secţie este din anul 2013 şi aveam doar un aparat RX digital. Noua tehnologie ne ajută în desfăşurarea actului medical. Putem face mai multe investigaţii specifice. În primul rând, toate investigaţiile se fac mult mai rapid, se pot transmite digital şi noi putem să le interpretăm din orice loc – de exemplu, dacă suntem la Ecografie, putem să vedem şi un CT, dacă e urgent. Noi nu aveam un mamograf, iar acum avem unul nou, aparat pentru diagnosticarea osteoporozei nu aveam iar ecograful este unul nou şi funcţional, faţă de cel vechi, care este din anul 2011”, a declarat medicul-şef al secţiei, dr. Ramona Iordache.

Potrivit managerului SJU Deva, dr. Emil Stoica-Mariş, în cadrul unităţii medicale s-au efectuat, anul trecut, peste 15.000 de examinări CT.

Cabinetele de investigații imagistice din cadrul Laboratorului sunt dotate, printre altele, cu un CT performant, un mamograf nou, pentru care există o foarte mare cerere, ecograf de ultimă generație și alte echipamente de investigare și diagnosticare a pacienților.
Valoarea obiectivului de investiții „Modernizare și dotare laborator radiologie și imagistică medicală, laborator de medicină nucleară, extindere pentru cabinet pediatrie în cadrul ambulatoriului integrat al Spitalului Județean de Urgența Deva” s-a ridicat la 17,2 milioane de lei, iar lucrările au durat 23 de luni. Pentru lucrările executate s-au alocat 9.093.467,36 lei, pentru dotarea cu echipamente medicale 8.056.181,00 lei, iar pentru achiziția de mobilier 45.838,80 lei. Proiectul a fost finanțat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020 și bugetul propriu al Consiliului Județean Hunedoara.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.