O nouă tranșă de vaccin AstraZeneca ajunge joi în România

Un număr de 163.200 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge joi, la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, pe cale terestră, transportul fiind asigurat de firma producătoare, după cum au anunțat reprezentanții Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

„Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, se arată într-un comunicat al Comitetului național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Potrivit aceleiași surse, urmare a primirii autorizației din partea ANMDMR, Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” poate desfășura, în calitate de distribuitor angro, operațiuni de deținere, custodie și livrare pentru medicamente cărora li se impun criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuție în lanțul rece (care necesită manipulare la temperaturi scăzute).

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.