Compania farmaceutică Janssen, parte din Johnson & Johnson, a lansat platforma online Janssen4Patients. Aceasta reprezintă un concept de sprijin al organizațiilor de pacienți, al pacienților și aparținătorilor acestora prin care pot afla, în propria limbă, informații despre afecțiuni și opțiunile de tratament, se anunță printr-un comunicat. Țările cărora li se adresează programul sunt: România, Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Slovenia, Serbia și Bulgaria, fapt care face posibilă o interacțiune bună între membrii acestora, dar și schimbul de informații.
Scopul platformei este să contribuie la îmbunătăţirea cunoştinţelor pacienţilor despre afecţiuni şi despre sistemele de sănătate pentru ca aceştia să fie informaţi. Platforma vrea și să ofere o informare clară despre simptomele și opțiunile de tratament pentru afecțiuni care produc un impact semnificativ atât în viața pacientului cât și a aparținătorilor acestuia, iar cunoașterea detaliilor despre parcursul terapeutic și gestionarea propriei afecţiuni pot face diferența în evoluția condiției de sănătate, susțin inițiatorii acesteia.
Prin conectarea pacienților din România și Europa Centrală și de Est sub platforma Janssen4Patients se dorește ajutarea pacienților să fie implicați activ în înţelegerea diagnosticului şi în gestionarea bolii. Conținutul platformei este redactat de medici specialiști și tradus în cele nouă limbi aferente țărilor în care platforma este disponibilă.
Sistemul oferă informații medicale documentate cu privire la cinci afecțiuni relevante: schizofrenie, psoriazis, leucemie limfocitară cronică, mielom multiplu și cancer de prostată. Informaţia medicală certificată acoperă în mod integrat afecţiunile descrise în cadrul portalului din perspectiva simptomelor, diagnosticului şi a variantelor de abordare terapeutică, precum şi componenta de gestionare a bolii la nivel emoţional şi psihologic de către pacienţi şi apropiaţii acestora.
Secțiunea dedicată asociațiilor de pacienți oferă o serie de materiale educaționale și articole dezvoltate de specialiști în farmaco-economie, sisteme internaționale de sănătate, politici de sănătate și drepturile pacienților. Tot în această secțiune este accesibil și un glosar cu cele mai importante date de contact ale asociațiilor de pacienți din România și din ţările Europei Centrale și de Est.