O universitate din SUA antrenează câini pentru a detecta cazurile de COVID-19

Universitatea din Pennsylvania a lansat un program de antrenare a câinilor pentru a afla dacă pot detecta cazurile de COVID-19, la fel cum pot mirosi drogurile.

Centrul veterinar al celebrei universităţi desfăşoară un studiu în cadrul căruia vor instrui opt câini, care vor fi expuşi unor mostre ale pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus pentru a vedea dacă pot să detecteze virusul.

Potrivit universităţii, câinii care participă la acest studiu sunt deja capabili să detecteze diferite maladii, relatează EFE citată de Agerpres.

De fapt, centrul veterinar al universităţii realizează astfel de programe din 2013, când a fost demarată o investigaţie pentru a afla dacă câinii sunt capabili să detecteze cancerul ovarian; în prezent ei sunt folosiţi pentru a detecta şi afecţiuni precum diabetul sau anevrismul.

Dacă studiul dă rezultate satisfăcătoare, universitatea asigură că utilizarea preliminară a câinilor pentru a detecta coronavirusul va începe din iulie.

Potrivit cercetătorilor, câinii pot fi deosebiţi de utili în detectarea, mai ales a persoanelor asimptomatice, care nu prezintă simptome dar răspândesc virusul.

„Ar fi ceva similar cu ceea ce se întâmplă în aeroporturi, unde câinii sunt folosiţi pentru a găsi materiale explozibile sau droguri”, a explicat unul dintre cercetători.

SUA au depăşit 1,1 milioane de cazuri pozitive de COVID-19, care a provocat cel puţin 64.700 de decese în întreaga ţară, potrivit bilanţului realizat de Universitatea John Hopkins.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.