Oameni de știință: Noua tulpină a coronavirusului ar putea avea o capacitate mai mare de a infecta copiii

Noua tulpină a coronavirusului, ce se răspândește rapid în Marea Britanie, poartă mutații care ar putea însemna că, copiii sunt la fel de sensibili la infectare cu aceasta ca adulții, spre deosebire de tulpinile anterioare, după cum au afirmat mai mulți oameni de știință, citați de Reuters.

Informând reporterii despre ultimele descoperiri, oamenii de știință din grupul consultativ pentru amenințarea virusului respirator nou și emergent (NERVTAG), care urmăresc această nouă tulpină, au declarat că aceasta a devenit rapid tulpina dominantă din sudul Marii Britanii și că ar putea deveni în curând același lucru în toată țara.

„Acum suntem foarte siguri că această variantă are un avantaj de transmitere față de alte variante de virus care se află în prezent în Marea Britanie”, a spus Peter Horby, profesor de boli infecțioase emergente la Universitatea Oxford și președinte al NERVTAG.

„Există un indiciu că are o capacitate mai mare de a infecta copiii”, a spus Neil Ferguson, profesor și epidemiolog la Imperial College London și, de asemenea, membru al NERVTAG.

„Nu am stabilit niciun fel de cauzalitate în acest sens, dar o putem vedea în date”, a spus Ferguson, adăugând că „va trebui să adunăm mai multe date pentru a vedea cum se comportă în viitor.”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.