Oamenii legii pot interveni dacă regulile de limitare a răspândirii SARS-CoV-2 în școli nu sunt respectate

Poliția este obligată să intervină în momentul în care la ieșirea dintr-o unitate de învățământ, când copiii sunt preluați de părinți, se produce aglomerație, iar distanța nu este păstrată. Este declarația ministrului de Interne, Lucian Bode.

”Scopul nostru, al structurilor Ministerului Afacerilor Interne, nu este să amendăm cetățenii, ci să limităm răspândirea coronavirusului și asta se face determinându-i pe oameni să respecte regulile”, a declarat ministrul Lucian Bode la un post de televiziune.

Ministrul Lucian Bode a mai declarat că poliția poate fi chemată ori de câte ori în școli nu se respectă regulile sanitare în vederea limitării răspândirii virusului SARS-CoV-2, chiar și atunci când măștile de protecție nu sunt purtate.

Oficialul a făcut precizări și în ceea ce privește clădirile în care funcționează unități de învățământ și nu au autorizație de Securitate la incendiu.

”Suntem în următoarea situație: din 25.500 de clădiri, 15 la sută au autorizație, 20 la sută sunt în curs de obținere a autorizației. 4.000, (reprezentând 15 la sută) nu au demarat încă această procedură – și este responsabilitatea autorităților locale, și 50 la sută nu au nevoie de autorizație, pentru că, după lege, autorizația se obține când apar modificări la clădirea respectivă”, a explicat ministrul pentru Digi24.

Potrivit oficialului, autoritățile au asigurat peste 37 de milioane de măști și peste un milion de litri de dezinfectant, care au ajuns deja în școli.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.