OAMGMAMR: Unii asistenții medicali ce își reiau activitatea după o perioadă mai mare de patru ani, reatestați profesional prin susținerea probei teoretice

Asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali care își reiau activitatea profesională, în baza contractului de muncă existent, după o perioadă de întrerupere a exercitării profesiei mai mare de patru ani, ca urmare a suspendării contractului de muncă pentru concedii de risc maternal/de maternitate și/sau pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani sau de 3 ani pentru copilul cu handicap, vor fi reatestați profesional prin susținerea probei teoretice.

Hotărârea a fost luată în cadrul Consiliului național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, întrunit în ședința extraordinară din data de 26 octombrie 2021 și a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Hotărârea nr. 46/2021 pentru completarea Metodologiei de reatestare a competenței profesionale a asistenților medicali generaliști, moașelor și a asistenților medicali, aprobată prin Hotărârea Consiliului național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România nr. 32/2009. Având în vedere prevederile art. 53 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 144/2008 privind exercitarea profesiei de asistent medical generalist, a profesiei de moașă și a profesiei de asistent medical, precum și organizarea și funcționarea Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, aprobată cu modificări prin Legea nr. 53/2014, cu modificările și completările ulterioare, Consiliul național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România, întrunit în ședința extraordinară din data de 26 octombrie 2021, emite următoarea hotărâre:

Art. I. –
Metodologia de reatestare a competenței profesionale a asistenților medicali generaliști, moașelor și a asistenților medicali, aprobată prin Hotărârea Consiliului național al Ordinului Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România nr. 32/2009, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 58 din 26 ianuarie 2010, cu modificările și completările ulterioare, se completează după cum urmează:

– La articolul 41, după primul alineat se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu următorul cuprins:

(2) Asistenții medicali generaliști, moașele și asistenții medicali care își reiau activitatea profesională, în baza contractului de muncă existent, după o perioadă de întrerupere a exercitării profesiei mai mare de 4 ani, ca urmare a suspendării contractului de muncă pentru concedii de risc maternal/de maternitate și/sau pentru îngrijirea copilului până la vârsta de 2 ani sau de 3 ani pentru copilul cu handicap, vor fi reatestați profesional prin susținerea probei teoretice prevăzute la art. 4 lit. b).”

Art. II. –
Prezenta hotărâre se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.