Oana Gheorghiu: Noi, societate civilă, pacienți și medici, suntem în aceeași barcă. Cu toții ne dorim un sistem de sănătate mai bun

”Aș vrea să le mulțumesc medicilor care de doi ani fac un efort extraordinar, pentru a face față acestei pandemii”, a transmis, miercuri, Oana Gheorghiu, co-fondator Asociația Dăruiește Viață, într-un mesaj de Ziua Națională a României pentru corpul medical românesc.

”Noi, împreună, ar trebui să cerem să se schimbe ceva în sistemul românesc de sănătate, să vrem mai mult, pentru că interesele sunt aceleași. Noi, societate civilă, pacienți și medici, suntem în aceeași barcă. Cu toții ne dorim același lucru: un sistem de sănătate mai bun, în care cu toții să ne simțim mai bine. Medicii trebuie să meargă în niște spitale și cabinete care să fie dotate la nivelul acestui secol, iar pacienții să meargă cu încredere și cu credința că li se acordă cel mai bun tratament. Acesta este interesul nostru, al tutror. Dacă ne unim toți și vedem același interes comun, cu siguranță vom reuși să schimbăm ceva în sistemul românesc de sănătate și să îl aducem acolo unde ar trebui să fie. Suntem într-o țară europeană și, din păcate, am vazut pacienți și medici care au trăit drama unor incendii în spitale, care s-au confruntat cu niște situații extraordinare în ultimii doi ani. Astfel de lucruri ar trebui să nu se mai întâmple”, a declarat Oana Gheorghiu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul proiectului ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”, lansat de Colegiul Medicilor din România. Campania are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.