Oana Gheorghiu: Spitalul Modular Pipera a fost o risipă revoltătoare de bani

Oana Gheorghiu, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață, a afirmat că Spitalul Modular Pipera a fost o risipă revoltătoare de bani, pentru care s-a cheltuit două milioane de euro, fiind o „proastă organizare de șantier, care (…) nu va putea deveni niciodată un spital adevărat”.

Oana Gheorghiu a spus că acum, când situația este extremă, statul român „se vede nevoit să risipească din nou bani, mulți, în încercarea disperată de a transforma această înșiruire de containere într-o unitate medicală”, co-fondatoare a Asociației Dăruiește Viață afirmând că suma vehiculată se ridică la patru milioane de euro.

„După părerea mea, nici 20.000.000 de euro nu vor putea face din acele containere de șantier spital și cu atât mai mult secție ATI.
* Ansamblul nu dispune de sistem de ventilație absolut necesar pentru o astfel de funcțiune.
* Rețeaua de apă și canalizare este realizată în afară, fără a fi protejată la îngheț
* Din punct de vedere al temperaturii interioare, ansamblul nu dispune de sistem de încălzire, ci doar de un sistem de aer condiționat, care nu face față în perioada rece, mai ales că nu există izolație a containerelor.
* Ansamblul nu dispune de rețea de gaze medicale.
* Fiind localizat în afara unui spital general, toate funcțiunile conexe – laborator, farmacie, spălătorie, morgă, bucătărie, spații tehnice, etc. nu sunt asigurate.
* Containerele, având o lățime de aproximativ 2,6m și câte o baie în fiecare container, nu pot fi transformate în unități de terapie intensivă.
* Ușile au doar 90cm lățime și prag, lucruri nepermise într-un spital (nu se poate face transportul pacientului cu targă/pat, iar evacuarea rapidă, în cazul unui incendiu, a pacienților imobilizați este imposibilă)
* Nu există centrală termică, apa caldă se asigură cu boilere individuale montate în băi. Și lista e lungă, iar povestea e asemănătoare și la Lețcani.
Constatările nu îmi aparțin, sunt ale unor specialiști. Arhitecta Raluca Soaita a evaluat anul trecut containerele, încercând sa ajute primăria”, a scris Oana Gheorghiu, într-o postare pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.