Obligativitatea purtării măştii, extinsă de sâmbătă în Belgia la mai multe locuri publice

Guvernul federal şi autorităţile regionale din Belgia au decis extinderea obligativităţii purtării măştii în mai multe locuri publice, după ce până acum măsura a vizat un număr limitat de situaţii, precum transportul în comun, frizerii şi saloane cosmetice.

Începând din 11 iulie, în Belgia purtarea măştii va deveni obligatorie şi în magazine, centre comerciale, cinematografe, săli de spectacole şi de conferinţe, lăcaşuri de cult, muzee şi biblioteci.

”Această listă ar putea fi modificată în timp, în funcţie de situaţia epidemiologică a ţării”, indică un comunicat de presă al guvernului belgian. Acesta adaugă că este recomandată purtarea măştii şi în alte situaţii, transmit RTL şi postul de radio şi televiziune public RTBF, citate de Agerpres.

Persoanele care nu respectă noile reguli riscă o sancţiune penală “conform decretului ministerial”, care stipulează de asemenea “posibilitatea închiderii locurilor ce încalcă în mod repetat regulile în vigoare”. Masca nu este obligatorie pentru copiii cu vârste mai mici de 12 ani şi pentru persoanele care nu o pot purta din motive medicale.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.