Octavian Dan Alexandrescu: Suntem interesați de viitoare colaborări între spitalele românești și cele americane

„Am deschis anul acesta mai multe colaborări cu țări care au potențial de investiție în sistemul sanitar. Considerăm că numai în acest fel putem avansa și dezvolta sistemul de sănătate”, a declarat dr. Octavian Dan Alexandrescu, secretar de stat în Ministerul Sănătății, la New York, în deschiderea BestInvest Healthcare Forum.

Oficialul român a mai vorbit despre interesul pe care țara noastră îl are în promovarea unor viitoare colaborări între spitalele românești și cele americane în telemedicină, schimb de bune practici și de experți, dar și despre încurajarea medicilor români stabiliți în SUA să se întoarcă în țară pentru a profesa. De asemenea, conform declarațiilor lui Octavian Dan Alexandrescu, preluate într-un comunicat dat publicității de ministerul sănătății, reprezentanții României vor profita de această ocazie pentru a prezenta proiecte de construcție a unor viitoare spitale unor potențiali investitori americani.

La BestInvest Healthcare Forum, organizat la New York de Consiliul de Afaceri Româno-American, participă și o delegație a Comisiei de sănătate din Senatul României, condusă de președintele acesteia, Laszlo Attila, precum și manageri ai unor unități medicale din România și Statele Unite ale Americii.

Reprezentanții României vor participa la sesiuni de discuții cu medicii americani privind accesul la medicamente esențiale, tratamentul pacienților cu afecțiuni cardiace, oncologice si ortopedice. De asemenea, programul include vizita mai multor spitale americane prestigioase, precum: Nortwell Health, The Mount Sinai Hospital, sau Johns Hopkins International, se arată în același comunicat de presă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.