Octavian Jurma: România va înregistra până duminică cea mai mare rată de creștere a spitalizării în rândul copiilor, de la debutul pandemiei

Cercetătorul Octavian Jurma a declarat că până duminică se va atinge pragul de 250 de minori internați cu COVID-19, înregistrându-se un nou record pandemic, cea mai mare rată de creștere a spitalizării în rândul copiilor, de la debutul pandemiei.

Afirmațiile lui Jurma vin în contextul în care a fost depășit pragul de 200 de copii internați în spital din cauza COVID-19, cu aproape o săptămână mai repede decât prognoza simplă pe baza ratei de creștere de săptămâna trecută.

„Asta în timp ce clasele rămân deschise până se vor identifica trei elevi infectați (…) când toată clasa merge în online după care se întoarce la școală, daca mai sunt încă profesori care nu s-au infectat. Ridicol este că părinții nu pot decide dacă copiii lor fac școală online, dar nu avem teste în școli care să indentifice copiii infectați, deci școala depinde tot de buna credință a părinților care nu vor să își testeze copiii nici pe gratis. Puteți să vă imaginați un mecanism mai eficient de infectare în masă a elevilor? Exclus să apară testele în școli până la finalul valului 5”, a declarat Octavian Jurma.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.