Octavian Oprea, ADR: Serviciile digitale trebuie centrate pe nevoile cetățenilor

Octavian Oprea, vice-președinte, Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), a vorbit, în cadrul videoconferinței online #Sănătatea: marșul ei spre telemedicină și noile tehnologii, despre Locul medicinei și sistemului de sănătate în strategia de digitalizare.

Acesta afirmă că serviciile digitale trebuie centrate pe nevoile cetățenilor, iar în continuarea proiectelor implementate în timpul crizei sanitare, instituția are în lucru digitalizarea sistemului de trimiteri de la medicii de familie. Prin acest proiect, spune Octavian Oprea, ”pacientul nu va trebui să meargă la medicul de familie doar pentru o hârtie. Va merge pentru consiliere, pentru tratament”.

”În ceea ce privește proiecte mai ample, pe termen mediu și lung, am urmărit strategia europeană. Consiliul UE a adoptat în cea mai recentă întrunire o strategie care vizează viitorul digital al Europei. O prioritate este eHealth.Lucrăm la proiectul RegInterMed, finanțat din fonduri europene, care va asigura infrastructura necesară pentru implementarea unui sistem informatic în sănătate. Printre beneficiile de care se va bucura Ministerul Sănătății se numără monitorizarea impactului bolilor, incidența și prevalența acestora. Pe baza datelor colectate se va putea realiza modernizarea programelor naționale de sănătate. Sistemul va furniza servicii online de care vor beneficia medicii care vor avea acces la istoricul fiecărui pacient. Efectul cel mai important ar fi acela asupra pacienților: pacienții vor putea să își vizualizeze istoricul și evoluția tratamentelor anterioare”, a declarat Octavian Oprea.

RoHealthReview a fost partener media al evenimentului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.