Ocuparea posturilor vacante din sistemul sanitar se va face doar cu avizul MS sau CNAS, în limita bugetului deja aprobat

Ministerul Sănătății

Ocuparea posturilor vacante din sistemul sanitar public se va face doar cu avizul Ministerului Sănătății și/sau al CNAS, în limita bugetului deja aprobat. Asta se specifică, printre altele, în proiectul de rectificare bugetară publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor. Rectificarea bugetară, care conține măsuri de austeritate,  urmează să fie aprobată în ședința de Guvern de săptămâna aceasta.

„Ocuparea posturilor vacante prin concurs/examen (…)  se face numai după obţinerea avizului conform al Ministerului Sănătăţii, al ministerelor sau instituţiilor cu reţea sanitară proprie și/sau al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, după caz, prin care se certifică  existența în bugetul aprobat a fondurilor necesare finanțării posturilor propuse a se ocupa precum și a celor ocupate la momentul solicitării avizului”, arată textul proiectul de ordonanță.

Totodată,  va fi redus la jumătate numărul posturilor de secretar de stat, inclusiv în cadrul Ministerului Sănătății.

“În termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanțe, se vor supune Guvernului spre adoptare proiectele de acte normative prin care numărul total de posturi de secretar de stat, subsecretar de stat și de funcții asimilate funcțiilor de secretar de stat și subsecretar de stat la nivelul tuturor ministerelor, precum şi a celorlalte instituţii şi autorităţi publice din subordinea/coordonarea Guvernului sau a ministerelor se va reduce cu 50%”, se arată în proiectul de ordonanță.

În prezent, Ministerul Sănătății are cinci secretari de stat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.