Olanda face primul pas spre normalitate după patru luni de lockdown strict

Olanda face, miercuri, primul pas spre normalitate după o perioadă de patru luni de lockdown strict. Mai exact, restricțiile impuse de pandemia COVID-19 vor fi ridicate în mai multe districte din țară, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Astfel, cetăţenii se vor putea deplasa pe străzi şi în timpul nopţii, interdicţia de circulaţie impusă în ianuarie fiind ridicată complet.

Magazinele şi terasele restaurantelor vor fi redeschise doar în anumite condiţii, iar olandezii vor putea primi acasă cel mult doi vizitatori, faţă de unul până acum.

Guvernul condus de Mark Rutte a optat pentru relaxarea restricţiilor, în pofida numărului ridicat de noi cazuri şi avertizărilor din partea experţilor epidemiologi.

Rata incidenţei pe şapte zile la 100.000 de persoane este în prezent de 220.

În același timp, executivul olandez se aşteaptă ca numărul de noi cazuri de COVID-19 să scadă rapid în contextul creșterii numărului persoanelor vaccinate împotriva COVID-19, mai scrie Agerpres.

Până în prezent, aproximativ 5 milioane de persoane au fost vaccinate cu cel puţin prima doză în Olanda, ţară cu 17 milioane de locuitori.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.