Olimpia Oprea: Am implementat 17 proiecte cu fonduri europene, avem deja în pregătire alte proiecte în valoare de 25 de milioane de euro

Dr. Olimpia Oprea, manager Spitalul Municipal Timișoara la Forumul de Sănătate Publică: ”În ultimul an am implementat 17 proiecte europene în valoare de 22 milioane de euro și avem deja în pregătire proiecte în valoare de 25 de milioane de euro pentru următoarea perioadă. Noi am înființat un birou de dezvoltare și pe finanțări externe, birou care ne este de mare ajutor. Și, în același timp, am organizat la nivelul spitalului cursuri pentru scrierea și implementarea proiectelor europene.

Prin proiecte am reabilitat clădiri am desfășurat programe de screening. Se pot face lucruri foarte frumoase, am achiziționat foarte multe echipamente foarte performante.

Spitalele care sunt în subordinea primăriilor pot accesa fonduri europene, însă din păcate cele aflate în subordinea Ministerului nu pot.”

Forumul de Sănătate Publică, eveniment în premieră, își propune crearea unei platforme de discuții intersectoriale, între factorii de decizie (legislatori, executivi) din zonele de sănătate, economică, financiară, educație, socială – profesioniștii din domeniul sanitar, educație, social – autorități locale – societate civilă – mass-media, în vederea identificării de potențiale soluții pentru îmbunătățirea și consolidarea capacității de intervenție la nivelul celor trei direcții majore de sănătate publică în România: protejarea sănătății, prevenirea bolilor, promovarea sănătății.

Evenimentul este organizat de către Sănătatea Press Group în parteneriat instituțional cu Școala Națională de Sănătate Publică, Management și Perfecționare în Domeniul Sanitar, sub egida Comisiei pentru Sănătate și Familie – Camera Deputaților și a Comisiei pentru Sănătate Publică – Senatul României.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.