OMS actualizează recomandările pentru administrarea vaccinului anti-Ebola

Pe baza datelor obținute din epidemia cu virus Ebola aflată în desfășurare în Republica Democrată Congo, grupul OMS de experți de consultanță strategică în privința imunizării a formulat o serie de recomandări pentru vaccinarea împotriva virusului Ebola cu vaccinul rVSV-ZEBOV-GP.

Astfel, vaccinarea contacților pacienților diagnosticați cu infecție cu virusul Ebola și a contacților acestora, precum și vaccinarea țintită geografic continuă să fie strategiile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru vaccinarea împotriva virusului Ebola cu vaccinul rVSV-ZEBOV-GP.

Totodată, ar trebui luată în calcul posibilitatea de a evalua una sau mai multe din cele trei alternative existente (experimentale sau deja autorizate) la vaccinul amintit, pentru imunizări în zone învecinate epidemiei actuale din R. D. Congo, precum și la femeile însărcinate și care alăptează.

Totodată, OMS salută recomandarea comitetului de etică din R. D. Congo de a autoriza utilizarea vaccinului VSV-ZEBOV-GP la femeile gravide din zonele afectate de epidemia cu virusul Ebola.

La 1 august 2018, în R. D. Congo a fost declarată o nouă epidemie cu virusul Ebola în provincia Kivu de Nord. Până la 16 februarie 2019, fuseseră raportate 838 de cazuri de îmbolnăvire, din care 773 confirmate serologic. Numărul deceselor a ajuns la 534, din care 469 confirmate serologic. Până la 4 februarie 2019, au fost vaccinate 73.298 de persoane.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.