OMS: Al treilea val de COVID-19 „se amplifică şi se accelerează” în Africa

Al treilea val de COVID-19 „se amplifică şi se accelerează” în Africa odată cu noile variante de coronavirus, a avertizat, joi, biroul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) de pe continent, solicitând o creştere a ofertei de vaccinuri, informează AFP.

Numărul „cazurilor creşte cu 22% pe săptămână” pe tot continentul, a declarat Matshidiso Moeti, directoarea OMS pentru Africa, în timpul unei conferinţe de presă virtuale, făcând apel la intensificarea livrărilor de seruri anti-COVID-19.

„Africa are nevoie de aceste doze aici şi acum pentru a opri al treilea val”, a subliniat Moeti.

„Circa 12 milioane de persoane sunt în prezent complet vaccinate, însă aceasta reprezintă mai puţin de 1% din populaţia continentului”, a declarat OMS într-un comunicat.

Republica Democrată Congo (RDC), Namibia şi Uganda au înregistrat cel mai mare număr de cazuri săptămânale de la începutul pandemiei, subliniază OMS.

Potrivit OMS, această creştere este explicată în mare măsură de o vreme mai rece decât normalul perioade în Africa australă şi de răspândirea unor variante mai contagioase.

„Varianta Delta a fost semnalată în 14 ţări africane, iar variantele Beta şi Alpha, în peste 25 de ţări africane”, se arată în comunicat.

OMS Africa a observat, de asemenea, o accelerare a vaccinării pe continent, cu peste 5 milioane de doze administrate în ultimele cinci zile, comparativ cu o medie săptămânală de 3,5 milioane de doze în ultimele trei săptămâni.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.