OMS anunță primul caz de boală cu virusul Ebola confirmat în Uganda

Organizația Mondială a Sănătății anunță că a confirmat, împreună cu ministerul sănătății din Uganda, primul caz de boală cauzată de infecția cu virusul Ebola din această țară. Uganda se învecinează, la est, cu provincia Kivu de Nord din Republica Democratică Congo, unde la 1 august 2018 a fost declarată epidemie cu virusul Ebola. Până la 10 iunie, în cadrul acestei epidemii, au fost înregistrate 2.071 de cazuri (din care 1.977 confirmate) din care 1.396 de decese (1.302 confirmate).

Cazul confirmat în Uganda este al unui copil în vârstă de 5 ani, care a intrat în țară, din R. D. Congo, la 9 iunie. Familia acestuia a solicitat asistență medicală la un spital ugandez, unde copilul a fost diagnosticat.

Uganda s-a pregătit pentru posibilitatea apariției unor cazuri de boală cauzată de infecția cu virusul Ebola, venite din R. D. Congo, prin vaccinarea anti-Ebola a 4.700 de membri ai personalului medical din 165 de instituții medicale, prin monitorizarea atentă a bolii și prin pregătirea personalului medical să recunoască semnele și simptomele bolii.

Boala cauzată de infecția cu virusul Ebola se transmite prin contactul cu fluide (vărsătură, fecale sau sânge) provenite de la o persoană bolnavă. Primele simptome sunt nespecifice și pot apărea brusc. Acestea includ febra, oboseala, durerile musculare, cefaleea și durerile oro-faringiene.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.