OMS anunță reforme instituționale majore, pentru a putea ajuta trei miliarde de persoane în plus în următorii cinci ani

Organizația Mondială a Sănătății - OMS

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat publicității un plan ambițios pe cinci ani, care va avea la bază modernizarea, eficientizarea și extinderea rolului instituției pe plan global.

 

Obiectivul „trei miliarde”

 

În prezent, OMS este principala autoritate în materie de sănătate publică din lume. Dar asta nu este suficient. Oficialii OMS cred că organizația poate face mai mult pentru sănătatea cetățenilor planetei. Obiectivul acestor reforme interne este de a ajuta trei miliarde de persoane în plus față de prezent.

Obiectivul „trei miliarde” presupune ca, în următorii cinci ani, un miliard de persoane în plus să beneficieze de acoperire universală cu servicii de sănătate, un miliard de persoane să fie protejate împotriva urgențelor de sănătate publică și un miliard de persoane să se bucure de o stare a sănătății mai bună, grație eforturilor OMS.

 

Restructurarea OMS

 

Pentru a atinge aceste obiective ambițioase, organizația se va restructura total, pentru a răspunde nevoilor și exigențelor unei lumi în schimbare. Noua structură internă a OMS se va baza pe patru direcții strategice: programe de sănătate, urgențe de sănătate publică, relații externe, operațiuni.

Acestor patru direcții strategice li se va adăuga o divizie de știință și cercetare, găzduită la sediul OMS din Geneva. Rolul acesteia va fi de a întări activitatea științifică a organizației și să asigure calitatea și consistența normelor și a standardelor OMS.

„Schimbările pe care le anunțăm azi înseamnă mult mai mult decât noi structuri interne. Dorim să schimbăm ADN-ul organizației pentru a avea un impact măsurabil, cuantificabil asupra vieții oamenilor, în slujbă cărora suntem”, a declarat directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus. „Viziunea organizației rămâne aceeași: să obținem cel mai înalt standard de calitate posibil pentru toți cetățenii planetei. Dar lumea s-a schimbat. De aceea am articulat o nouă misiune pentru organizație: să promovăm sănătatea, să menținem siguranța lumii și să-i slujim pe cei vulnerabili”, a mai spus directorul general al OMS.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.