OMS avertizează că Omicron rămâne o amenințare majoră pentru Estul Europei

Un nou val de infecții cu varianta Omicron a coronavirusului se îndreaptă spre estul Europei, a anunțat marți Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

În acest context, OMS îndeamnă autoritățile să promoveze mai mult activitatea de vaccinare, dar și alte măsuri pandemice, scrie National Post, care citează Reuters.

Directorul regional al OMS pentru Europa, Hans Kluge, a declarat într-un comunicat că în ultimele două săptămâni cazurile de COVID-19 s-au dublat în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina.

Anunțul vine într-un moment în care mai multe țări europene, inclusiv Republica Cehă și Polonia, au sugerat relaxarea restricțiilor COVID-19 luna viitoare, dacă numărul zilnic de infecții va continua să scadă.

Totuși, OMS a subliniat nevoia continuă de măsuri precum testarea rapidă și purtarea măștii de protecție, spunând că până acum în regiunea europeană a OMS au fost înregistrate peste 165 de milioane de cazuri de COVID-19, cu 25.000 de decese în ultima săptămână.

”Omicron și Delta circulă încă pe scară largă în Est, iar în această situație îngrijorătoare nu este momentul să ridicăm măsurile despre care știm că funcționează în reducerea răspândirii COVID-19”, a spus Kluge.

De asemenea, el a cerut guvernelor să examineze motivele locale pentru care s-au înregistrat rate scăzute de vaccinare. Mai puțin de 40% dintre cei cu vârsta peste 60 de ani din Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina și Uzbekistan și-au făcut schema completă de vaccinuri împotriva COVID-19, după cum a mai spus Kludge, potrivit sursei citate.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.