OMS: Bacteriile aflate la originea anumitor infecţii ale sângelui şi-au crescut nivelul de rezistenţă la medicamente în 2020

Niveluri ridicate de rezistenţă la medicamente la bacterii care provoacă deseori infecţii nosocomiale la nivelul fluxului sanguin au apărut în primul an al pandemiei, conform unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) bazat pe date din 87 de ţări din 2020, transmite Reuters.

Îngrijorările cu privire la aşa-numitele superbacterii – agenţi patogeni care sunt rezistenţi la medicamentele existente – nu reprezintă ceva nou, potrivit Agrpres.

Utilizarea excesivă şi/sau abuzivă prelungită a terapiilor existente, în special cu antibiotice, a ajutat microbii să devină rezistenţi la numeroase tratamente, în timp ce oferta de terapii de substituţie în dezvoltare este limitată.

Raportul OMS indică niveluri de peste 50% de rezistenţă în cazul bacteriilor care provoacă de obicei infecţii nosocomiale deosebit de grave la nivelul fluxului sanguin, cum ar fi Klebsiella pneumoniae (Bacilul lui Friedlander) şi Acinetobacter spp.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.