OMS ia în calcul „pașaportul COVID-19”. Cum am putea călători în altă țară

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ia în considerare emiterea unor posibile „certificate electronice de vaccinare” pentru călătorii. Acestea vor fi emise de fiecare țară care face parte din OMS și ar putea funcționa ca adevărate „pașapoarte de călătorie”.

„Analizăm cu multă atenție posibilitatea utilizării tehnologiei în combaterea crizei COVID-19, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obținerii unui certificat electronic de vaccinare”, a precizat  Siddhartha Sankar Datta, director în cadrul programului Boli vaccinabile și imunizare, într-o conferință de presă în Copenhaga.

Un alt oficial OMS, Catherine Smalwood, a declarat că organizaţia internaţională de sănătate nu recomandă utilizarea „paşapoartelor de imunitate” ca parte a măsurilor cu privire la revenirea la normalitate în cazul călătoriilor în străinătate, potrivit Reuters.

Medicul Catherine Smalwood e de părere ca fiecare stat să studieze datele privind transmiterea virusului și să elaboreze ghiduri de călătorie. De asemenea, statele trebuie să se asigure că cei care au un test pozitiv sau sunt în izolare să nu călătorească. Astfel, reprezentantul OMS nu recomandă testele rapide pe aeroporturi.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.