OMS, îngrijorată că multe state și-au redus capacitatea de testare COVID

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a exprimat îngrijorarea față de faptul că în multe state se testează pentru COVID-19 tot mai puțin.

Potrivit directorului OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, ”mai multe ţări şi-au redus drastic testele”.

„Acest lucru ne împiedică să vedem unde se găseşte virusul, cum se răspândeşte şi cum evoluează”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Totodată, oficialul OMS a avertizat că pandemia de COVID-19 este departe de a se termina.

”Vinerea aceasta se vor împlini doi ani de când am spus că răspândirea COVID-19 în întreaga lume ar putea fi calificată drept pandemie”, a amintit medicul Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unui briefing de presă la Geneva, informează AFP, potrivit Agerpres.

”Doi ani mai târziu, peste 6 milioane de oameni au murit”, a mai spus oficialul OMS.

Deşi se poate observa în ultima vreme o scădere a numărului cazurilor de infectare şi al deceselor asociate COVID-19, directorul OMS este de părere că ”această pandemie este departe de a se termina şi nu se va încheia nicăieri dacă nu se va încheia pretutindeni”.

Potrivit raportului epidemiologic săptămânal, OMS a observat o creştere foarte puternică în regiunea Pacificului de Vest, deşi la nivel global numărul de noi cazuri de infectare şi decese a scăzut cu 5%, respectiv 8%.

”Virusul continuă să evolueze şi continuăm să ne confruntăm cu obstacole majore în distribuţia vaccinurilor, a testelor şi tratamentelor oriunde sunt necesare”, a mai adăugat Tedros Ghebreyesus.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.