OMS: Un medicament produs de o companie americană poate ajuta la tratarea coronavirusului

Acțiunile companiei americane Gilead Sciences au crescut, luni, cu aproape 5% după ce un oficial de la Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat că un medicament creat de acest producător ar putea ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului, relatează CNN.

Gilead Sciences (GILD) a fost a doua cea mai performantă companie ale cărei acțiuni au crescut, luni, în condițiile în care Dow Jones Industrial Average a scăzut cu peste 1.000 de puncte, în urma incertitudinilor generate de răspândirea COVID-19 în Italia, Coreea de Sud și Iran.

„Există un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este Remdesivir”, a declarat Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, în timpul unei conferințe de presă susținute la Beijing.

Oficialul OMS a mai spus că studiile clinice cu Remdesivir, un medicament experimental, pe oameni sunt în desfășurare și că rezultatele ar putea fi disponibile în doar câteva săptămâni.

Reprezentanții companiei Gilead Sciences au confirmat că deja colaborează cu autoritățile medicale din China, în cadrul a două studii clinice cu pacienți infectați cu COVID-19, numele oficial al acestei tulpine de coronavirus.

„Cele două studii, unul asupra pacienților cu o formă gravă a bolii, iar altul asupra celor cu o formă moderată a infecției, acceptă momentan înscrierea participanților și anticipăm apariția primelor rezultate în aprilie”, a afirmat un purtător de cuvânt de la Gilead Sciences.

Reprezentanții companiei americane de biotehnologie au mai declarat la începutul acestei luni că lucrează îndeaproape cu autoritățile din China pentru a afla dacă Remdesivir, un medicament experimental care a fost folosit pentru tratarea Ebola, ar putea combate simptomele coronavirusului.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.