OMS: Medicamentele anti-Ebola testate cu succes în Africa le vor oferi pacienților o șansă mai mare de supraviețuire

Ebola ar putea deveni foarte curând o boală „prevenibilă și tratabilă”, după ce testele pentru două medicamente au arătat o îmbunătățire semnificativă a ratelor de supraviețuire. Organizația Mondială a Sănătății a salutat medicamentele, care ”le vor oferi pacienților o șansă mai mare de supraviețuire”, se arată într-un comunicat al instituției.

Patru medicamente au fost testate pe pacienți din Congo, unde se înregistrează o epidemie de Ebola. Peste 90% din persoanele infectate pot supraviețui dacă sunt tratate din timp cu cele mai eficiente dintre aceste patru medicamente, scrie BBC News.

Medicamentele vor fi utilizate de acum pentru tratarea tuturor pacienților cu Ebola din Congo, au declarat autoritățile din domeniul sanitar.

Institutul Național pentru Boli Infecțioase și Alergii din SUA (NIAID), care a co-sponsorizat studiul clinic, a anunțat că rezultatele sunt „vești foarte bune” pentru lupta împotriva Ebola.

Medicamentele – REGN-EB3 și mAb114 – funcționează prin atacarea virusului Ebola cu anticorpi, neutralizând impactul asupra celulelor umane.

Sunt „primele medicamente care, într-un studiu științific amplu, au arătat în mod clar o diminuare semnificativă a mortalității” pacienților bolnavi de Ebola, a declarat Anthony Fauci, director NIAID.

REGN-EB3 și mAb114 au fost făcute folosind anticorpi recoltați de la supraviețuitorii Ebola, boală care a ucis în ultimul an peste 1.800 de oameni în Congo.

Alte două tratamente – ZMapp și Remdesivir – au fost scoase de la teste după ce s-a dovedit că sunt mai puțin eficiente.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.