OMS: Numărul cazurilor de infectare a ajuns la nivel gobal la 8,84 de milioane, cel al deceselor la 465.000

Numărul cazurilor globale de COVID-19 a ajuns luni la 8,84 de milioane, în timp ce bilanţul deceselor confirmate a urcat la 465.460, arată datele transmise de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

În ultimele 24 de ore s-a doborât din nou recordul de infectări într-o singură zi, cu peste 183.000, o cifră favorizată de creşterea numărului de cazuri depistate în Statele Unite şi în Brazilia, care ocupă primele două locuri în clasamentul celor mai afectate ţări din lume (teritoriul brazilian a depăşit la sfârşitul săptămânii trecute pragul de 1 milion de infectări), relatează agenția EFE, citată de Agerpres.

De asemenea, Africa a depăşit ca număr de cazuri (224.000) Asia de Est şi Pacificul care, deşi reprezintă locul de origine al coronavirusului, a devenit în prezent regiunea cea mai puţin afectată din lume, cu 205.000 de contagieri, faţă de 4,37 de milioane pe continentul american şi de 2,52 de milioane în Europa.

În ce priveşte ţările, sunt deosebit de îngrijorătoare situaţiile din Statele Unite, o ţară care pare să se îndrepte spre un nou vârf al contagierilor, dar şi cele din unele ţări latino-americane precum Peru, care a depăşit Spania şi a devenit a şasea ţară cea mai afectată din lume, cu peste 250.000 de cazuri.

Chile, cu 242.000 de cazuri, ocupă locul opt şi este pe punctul de a devansa Spania, care a pus capăt duminică stării de alertă după mai mult de trei luni de izolare.

Cifrele cele mai promiţătoare sunt cele ale pacienţilor recuperaţi, care devin un procent tot mai mare şi se cifrează la aproape 5 milioane, însă a crescut totodată şi numărul bolnavilor în stare gravă sau critică, care este în prezent de 57.000.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.