OMS: Populaţiile indigene sunt expuse unui risc mai ridicat în cazul infecției cu noul coronavirus

Comunităţile indigene din întreaga lume, care numără aproximativ jumătate de milion de oameni, sunt foarte vulnerabile în faţa pandemiei cu noul coronavirus din cauza condiţiilor precare de viaţă, a avertizat luni Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că, până la data de 6 iulie au fost raportate peste 70.000 de cazuri în rândul populaţiilor indigene din Americi, precum şi 2.000 de decese.

„Populaţiile indigene se confruntă deseori cu greaua povară a sărăciei, a şomajului, a malnutriţiei şi a bolilor infecţioase cât şi neinfecţioase, condiţii în care sunt mai vulnerabile în faţa COVID-19 şi complicaţiilor acestei boli”, a susţinut directorul OMS în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate în spaţiul virtual, transmite Reuters, citată de Agerpres.

„OMS este adânc preocupată de impactul virusului asupra populaţiilor indigene americane, (în condiţiile în care cele două Americi) rămân în prezent epicentrul epidemiei”, a adăugat el.

Cel mai recent, cel puţin 6 cazuri au fost detectate în rândul populaţiei Nahua din regiunea peruană a Amazonului, conform directorului OMS.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.