OMS va stabili în curând recomandările de utilizare a pastilelor antivirale contra COVID-19

Oficiali din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au precizat, vineri, că speră să convoace în curând o şedinţă pentru a stabili recomandări de utilizare a pastilelor antivirale contra COVID-19, adăugând că acestea oferă noi perspective ”foarte atractive” pentru tratamentul clinic, informează Reuters.

Marea Britanie a devenit prima ţară care a autorizat, la începutul acestei luni, utilizarea unei pastile antivirale pentru tratarea COVID-19. Janet Diaz, coordonatoarea echipei clinice însărcinate cu răspunsul anti-COVID-19 din cadrul OMS, a precizat că o reuniune a grupului pentru redactarea recomnadărilor va lua în considerare pastilele anti-COVID-19 la următoarea şedinţă, care va avea loc peste trei săptămâni.

Un alt oficial al OMS, Mike Ryan, a spus că descoperirile preliminare referitoare la pilule sunt ” foarte, foarte binevenite” adăugând că ”un proces minuţios” nu este necesar pentru ca tratamentul să devină disponibil la scară mai largă.

”În mod clar, a dispune de o a doua abordare pentru tratarea celor care se infectează este foarte plăcut şi să poţi salva vieţi în acest fel este de asemenea foarte plăcut”, a spus oficialul.

Săptămâna trecută, Pfizer Inc a anunţat că pilula sa experimentală pentru tratarea COVID-19 a redus cu 89% riscul de spitalizare sau deces în cazul adulţilor cu risc de a dezvolta o formă severă a bolii.

În cadrul aceleiaşi informări de presă, principalul jurist al OMS, Steven Solomon, a precizat că discuţiile vizând un tratat internaţional pentru îmbunătăţirea răspunsului la pandemie au avansat înaintea unei reuniuni importante a acestui organism la finalul acestei luni.

”Avem motive să credem că aceştia (membrii OMS) vor ajunge la o concluzie fructuoasă”, a spus el.

Discuţiile avansează de asemenea asupra unei autorizări pentru utilizare de urgenţă a vaccinului rusesc anti-COVID-19 Sputnik V, a precizat Mariangela Simao din cadrul OMS, adăugând că sunt necesare verificări suplimentare. ”Procesul a fost pus din nou în mişcare, iar asta înseamnă veşti foarte bune”, a spus aceasta.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.