OMS salută propunerea Consiliului UE de negociere a unui tratat global privind pregătirea pentru pandemii

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a salutat miercuri o propunere a Consiliului Uniunii Europene de negociere a unui tratat global privind pregătirea pentru pandemii, remarcând că acesta ar fi al doilea tratat de acest fel după Convenţia cadru din 2003 a OMS privind controlul tutunului, transmite Reuters.

Adresându-se board-ului executiv al OMS, Tedros a afirmat în legătură cu propunerea făcută în decembrie de preşedintele Consiliului European, Charles Michel: ‘După cum ştiţi, avem Convenţia privind (controlul) tutunului şi, dacă vom putea realiza acest lucru, ar fi a doua convenţie sau al doilea tratat şi pentru un domeniu foarte important, pregătirea şi răspunsul la pandemii’.

‘Cu toţii am văzut cum această pandemie a fost fără precedent, iar noi trebuie să facem tot ce ne stă în puteri. Cred că un tratat este cel mai bun lucru pe care îl putem face şi care poate aduce angajamentul politic al statelor membre’, a adăugat directorul general al OMS.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.