OMS: Scădere a numărului de cazuri şi al deceselor de COVID-19 la nivel global, pentru a treia săptămână consecutivă

Numărul noilor cazuri confirmate şi al deceselor provocate de COVID-19 a continuat să scadă în ultima săptămână în întreaga lume, potrivit datelor publicate miercuri de raportul epidemiologic săptămânal al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), relatează EFE.

Este vorba de cea de-a treia săptămână consecutivă în care ambii indicatori înregistrează o scădere, de 24 % şi, respectiv, 18 %.

Cazurile la nivel global s-au cifrat în întreaga lume în ultima săptămână la 7 milioane, iar cel al deceselor la 22.000, cu descreşteri observate în toate regiunile.

În total, numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus de la începerea pandemiei a ajuns la 496 de milioane, iar cel al morţilor la 6 milioane în întreaga lume.

OMS insistă însă că aceste tendinţe pozitive trebuie privite cu precauţie, având în vedere că multe ţări şi-au schimbat strategia de testare, iar numărul testelor efectuate a scăzut considerabil, ceea ce conduce la raportarea unui număr mai mic de cazuri.

În ultimele şapte zile, Statele Unite au raportat cel mai mare număr de decese (3.682), urmate de Coreea de Sud (2.186), Rusia (2.008), Germania (1.686) şi Brazilia (1.120).

Europa şi regiunea Pacificului de Vest, care include şi China, au înregistrat cea mai mare scădere a numărului de contagieri, cu 26 % în ambele cazuri.

Africa a fost continentul unde s-a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de decese (-40 %).

În raportul său săptămânal, OMS arată că monitorizează subvariantele de Omicron, care reprezintă 99,2 % din toate secvenţierile genetice efectuate în lume.

Cercetătorii urmăresc evoluţia subvariantelor BA.1, BA2, BA3, alături de mai recentele BA.4 şi BA.5, precum şi formele combinate de BA.1 şi BA.2, pentru a determina caracteristicile lor şi a înţelege impactul lor asupra sănătăţii publice.

OMS a confirmat că, deşi Omicron poate eschiva imunitatea oferită de vaccinurile anti-COVID-19, acestea sunt în continuare eficiente pentru a evita formele grave ale bolii şi spitalizările.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.