OMS se implică în România pentru a rezolva criza sanitară și pentru impulsionarea campaniei de vaccinare anti-COVID

Organizația Mondială a Sanatatii (OMS) se pregătește să trimită în România o delegație specială de urgență, pentru a discuta cu Ministerul Sănătății modalitățile prin care  să crească rata de vaccinare anti-COVID în România, scrie presa internațională.

Dr. Dorit Nitzan, director de urgență la Biroul regional pentru Europa al Organizației Mondiale a Sănătății, a subliniat faptul că România este o țară cu care OMS-ul are relații foarte bune, iar faptul că românii nu se vaccinează e „dureroasă”.

„Încercăm să vedem ce putem face ca să ajutăm Romania. E devastatoare situația. Primul pas o să fie o încercare de a vaccina pe toți cei care vor să se vaccineze. O să facem tot ce putem. Acum încercăm să gasim medicamente ca să le putem trimite in Romania”, a declarat Dr. Dorit Nitzan, potrivit sursei citate.

Totodată, reprezentanții OMS vor avea, luni, o teleconferință cu conducerea Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) în care vor discuta modul în care organizația se poate implica pentru a ajuta România să depășească criza, care a dus sistemul sanitar aproape de colaps, dar și pentru a impulsiona campania de vaccinare anti-COVID-19.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.