OMS şi UNICEF colaborează împotriva pandemiei, prin intermediul Fondului de solidaritate pentru combaterea COVID-19

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi UNICEF au anunţat luni, într-un comunicat de presă, încheierea unui acord de colaborare în lupta împotriva noului coronavirus, prin intermediul Fondului de solidaritate pentru combaterea COVID-19.

Acest Fond a fost constituit la cererea OMS de către Fundaţia ONU şi de Fundaţia Filantropică Elveţiană, fiind lansat în urmă cu trei săptămâni. Este singurul mecanism prin care persoanele fizice şi organizaţiile pot contribui direct la eforturile pe care OMS le face la nivel global pentru combaterea pandemiei.

Până în prezent, Fondul a primit contribuţii în valoare de 127 de milioane de dolari de la peste 219.000 de persoane fizice şi de la peste 90 de companii şi organizaţii din întreaga lume.

Sumele colectate vor fi alocate, printre altele, instruirii şi echipării comunităţilor şi personalului sanitar pentru prevenirea, depistarea şi tratarea COVID-19. Fondul va ajuta ţările să îşi dezvolte capacitatea sanitară şi să atenueze impactul social al coronavirusului, în special efectele asupra femeilor, copiilor şi grupurilor sociale vulnerabile. De asemenea, Fondul va susţine accelerarea activităţilor de cercetare şi dezvoltare pentru crearea unor tratamente şi vaccinuri, prin Coaliţia pentru Inovaţii în Pregătirea pentru Epidemii (CEPI).

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.