OMS: Una din şase persoane se confruntă cu infertilitatea la nivel global

Infertilitatea afectează aproximativ una din şase persoane la nivel global, potrivit unui nou raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), informează DPA.

Potrivit raportului, circa 17,8% din populaţia adultă din ţările cu venituri mari se confruntă cu infertilitatea, în timp ce 16,5% din populaţia adultă din ţările cu venituri mici şi mijlocii este afectată.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus că raportul pune în evidenţă faptul că infertilitatea nu discriminează, potrivit Agerpres.

”Proporţia absolută de persoane afectate arată nevoia de a extinde accesul la servicii medicale pentru fertilitate şi de a ne asigura că această problematică nu mai este marginalizată în cercetarea şi politicile din domeniul sănătăţii, astfel încât modalităţi sigure, eficiente şi accesibile de a deveni părinte să fie disponibile celor care au nevoie de ele”.

Potrivit definiţiei OMS, infertilitatea este o boală a sistemului reproducător masculin sau feminin, caracterizată prin imposibilitatea de a obţine o sarcină după 12 luni sau mai mult de relaţii sexuale regulate neprotejate.

”Poate cauza un disconfort semnificativ, stigmat şi dificultăţi financiare, afectând bunăstarea mintală şi psihosocială a oamenilor”, a mai precizat OMS.

Prevenţia, diagnosticul şi tratamentul infertilităţii au rămas subfinanţate şi inaccesibile din cauza costurilor ridicate, stigmatului social şi disponibilităţii limitate, se mai precizează în raport.

OMS a ajuns la aceste concluzii după ce a selectat şi evaluat 133 de studii din peste 12.000 de cercetări realizate la nivel global în perioada 1990-2021.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.