OMS: Mai multe ţări europene au ridicat prea brusc măsurile anti-COVID și se confruntă cu o creştere a cazurilor cu subvarianta BA.2 a SARS-CoV-2

Mai multe ţări europene, printre care Germania, Franţa, Italia şi Marea Britanie, au ridicat prea brusc măsurile anti-COVID-19 şi se confruntă cu o creştere importantă a cazurilor cu subvarianta BA.2 de coronavirus, a declarat, marţi, directorul regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Hans Kluge, relatează AFP.

În cadrul unei vizite în Republica Moldova, Hans Kluge s-a declarat „vigilent” cu privire la situaţia epidemiologică actuală de pe continentul european, susţinând totodată că rămâne „optimist”.

În prezent, numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere în 18 din cele 53 de ţări din zona OMS Europa, potrivit organizaţiei mondiale.

„Ţările în care observăm o creştere importantă (a cazurilor) sunt Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Cipru, Franţa, Italia şi Germania”, a spus Hans Kluge.

„Aceste ţări au ridicat brusc restricţiile de la ‘prea mult’ la ‘insuficient’ „, a estimat oficialul.

Potrivit datelor OMS, numărul de noi cazuri de COVID-19 în Europa a scăzut brusc după ce a atins un vârf la sfârşitul lunii ianuarie, însă a crescut de la începutul lunii martie.

În ultimele şapte zile, în zona OMS Europa au fost înregistrate peste 5,1 milioane de cazuri noi şi 12.496 de decese, crescând numărul total de cazuri raportate de la începutul pandemiei de coronavirus la aproape 194,4 milioane şi numărul deceselor la peste 1,92 milioane.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.