ONG-urile cer autorităților tratament pentru bolile cronice ale persoanelor vulnerabile

Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), Asociația Carusel, Asociaţia Eu Sunt! Tu?, Asociația Accept, Asociația Pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multi – Drog Rezistentă (ASPTMR), Romanian Harm Reduction Network (RHRN) și UNOPA – Uniunea Naţională a Organizaţiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA au dat publicității astăzi o scrisoare deschisă adresată autorităților locale, Ministerului Sănătății și Ministerului Muncii și Protecției Sociale prin care trag un semnal de alarmă asupra situației persoanelor vulnerabile în această perioadă marcată de pandemia COVID-19. 

Grupul de ONG-uri are și o listă de solicitări adresate autorităților române:

(1) Implementarea urgentă a unor măsuri de susținere socială și medicală a persoanelor aparținând categoriilor vulnerabile, în special a persoanelor fără adăpost, a celor ce locuiesc în zonele defavorizate ale marilor orașe, ca și în zonele rurale, a celor care au rămas fără venituri în această perioadă, a persoanelor fără acte/ asigurare medicală.

(2) Asigurarea tratamentului și pentru bolile cronice de care suferă aceste persoane (SIDA, TBC, hepatite etc), dar și a urgențelor, inclusiv a celor psihiatrice.

(3) Sprijinirea serviciilor deja existente care lucrează cu aceste persoane (implementate de organizații neguvernamentale), prin oferirea de materiale de protecție.

(4) Asigurarea tratamentului și a îngrijilor necesare pentru persoanele care trăiesc cu HIV/SIDA, TBC și/ sau hepatite.

(5) Cooperarea și coordonarea la nivel local, cu autoritățile și ofertanții publici și privați de servicii sociale și medicale, pentru gestionarea problemelor medicale și sociale în perioada epidemiei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.