Oradea, promovată, în 2023, la un eveniment internațional de referinţă pentru turismul medical

Oradea este prezentă la un eveniment de referinţă pentru turismul medical: European Medical Tourism Fair 2023, organizat de BookingsMed, care se desfășoară în intervalul 16-17 noiembrie, în Chianciano, Italia, şi reuneşte cei mai importanţi operatori de turism medical şi companii din industria wellness şi spa de la nivel european după modelul business to business, cu acces dedicat exclusiv specialiştilor din domeniu.

„Participarea la European Medical Tourism Fair se aliniază la eforturile municipalităţii orădene de a diversifica oferta turistică şi de a atrage segmente noi de turişti în Oradea şi regiune. Visit Oradea participă alături de Hotel President Băile Felix şi prezintă zona ca fiind cea mai frumoasă destinaţie termală din România şi una dintre cele mai avantajoase alegeri pentru sănătate, refacere şi odihnă, din Europa. În ziua de debut a târgului directorul adjunct APTOR, Alina Butian, a prezentat destinaţia Oradea în cadrul unei sesiuni dedicate agenţiilor de turism specializate în domeniul turismului medical şi wellness, precum şi altor entităţi din segmentul turismului balnear. Standul Oradea a fost vizitat şi de doamna Iulia Schnecker, ministru consilier în cadrul biroul de promovare comercială şi economică din cadrul Ambasadei României în Republica Italiană” – se menționează în comunicatul Visit Oradea.

„Turismul medical este o nişă pe care trebuie să o cultivăm permanent pentru că se bazează pe o resursă naturală a zonei. Efectele terapeutice ale apelor termale de aici sunt unice în lume şi cunoscute încă de pe vremea Imperiului Roman. Serviciile de wellness şi spa sunt completate firesc de arhitectura, gastronomia şi agenda culturală bogată a oraşului şi alcătuiesc un pachet atractiv pentru acest segment de turişti. În această direcţie a fost gândită strategic şi obţinerea statului de areal balnear cu caracter permanent pentru o zonă de 444 de hectare din cadrul oraşului, în anul 2021, titlu obţinut în premieră în România pentru un municipiu de dimensiunile Oradiei. Nu în ultimul rând, turismul balnear, de wellness şi recuperare medicală este o soluţie pentru a menţine interesul turiştilor în contextul proiectelor de dezvoltare din zona centrală”, a precizat directorul general Visit Oradea, Alexandru Chira.

European Medical Tourism Fair 2023 Bookingsmed.com este cel mai amplu târg de turism medical din Europa şi oferă o oportunitate esenţială pentru întâlniri de afaceri şi consolidarea parteneriatelor strategice în acest segment. Visit Oradea va reprezenta Oradea, în perioada 23 – 26 noiembrie, și la târgul de turism de la Varşovia, ultimul târg de turism din sezonul de toamnă, piaţa poloneză fiind o sursă importantă de turişti pentru regiunea de nord-vest.

Foto: Facebook/ Visit Oradea

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.