Orban: Creşele şi afterschool-urile, neafectate de scenariul roșu

Premierul Ludovic Orban a declarat că reglementările privind scenariul roşu al şcolilor din Bucureşti se referă la învățământ şi grădiniţă. El a mai spus că restricţiile nu vor afecta creşele şi afterschool-urile.

„Reglementările privitoare la situaţia modului de organizare a procesului educaţional se referă la învăţământ şi la preşcolari, adică la grădinită. Cele două trepte, 1 şi 3 la mie, nu afectează activităţile în creşe şi în afterschool-uri. Odată cu organizarea cursurilor online, afterschool-ul nu prea mai poate funcţiona, dar afterschool-urile şi creştele nu sunt în cadrul reglementărilor. În cazul în care optează să funcţioneze, vor funcţiona. Nu fac parte din activităţile cae intră sub restricţii când e depăşit indicele de 3 la mie”, a subliniat Orban.

Unitățile de învățământ din București urmează să intre în scenariul roșu, odată cu depășirea pragului de 3 cazuri de infectare cu noul coronavirus la mia de locuitori, o decizie în acest sens urmând să fie luată luni, în cadrul Comitetului municipal pentru situații de urgență.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.