Orban: Se revine la declaraţia pe propria răspundere, pentru circulaţia pe timpul nopţii

Premierul Ludovic Orban a declarat că se va reveni la declaraţia pe propria răspundere pentru circulaţia pe timpul nopţii, anunţând că această declaraţie ar putea fi acceptată şi în varianta online.

„Aici puţin ne-am mai îmbunătăţit. E posibil să se accepte pe format online, adică să poţi să arăţi telefonul. Încercăm să vedem cum o reglementăm, astfel încât să nu fie neapărat pe hârtie. Ştiţi cum e, omul când semnează declaraţia pe propria răspundere, se gândeşte de trei ori. (…) Dacă eşti oprit de un echipaj de poliţie şi nu te încadrezi în situaţiile pentru care este permisă deplasarea pe timpul nopţii, eşti amendat”, a spus şeful Executivul, la un post de televiziune.

Premierul a precizat că pe timpul nopţii vor putea rămâne deschise farmaciile sau benzinăriile, iar cetăţenii vor putea merge la serviciu sau la spital.

„De exemplu, nu o să închidem toate magazinele, farmaciile le laşi deschise, benzinăriile le laşi deschise, căci sunt activităţi esenţiale, adică furnizează produse de care ai nevoie”, a explicat premierul.

Potrivit noii hotărâri a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), în toate localitățile din România, se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.