Orban: Sistemul digital pentru cardul de sănătate este aproape în colaps

Premierul Ludovic Orban a declarat că sistemul digital pentru cardul de sănătate este aproape în colaps, iar nivelul de digitalizare este extrem de înapoiat.

Ludovic Orban a spus că această epidemie a scos în evidenţă o serie de lucruri care nu funcţionează, care trebuie îndreptate, o serie de tare de sistem, şi o tratare a sistemlui de sănătate mai mult ca pe o Cenuşăreasă.
Premierul a spus că după pandemie, sistemul de sănătate din România va trebui regândit.

Potrivit lui Orban, infrastructura spitalicească este una veche, cu puţine investiţii noi care au fost promovate şi care creează probleme.

Orban a vorbit şi despre “subfinanţarea cronică a sistemului de sănătate”, bazate de contribuţiile plătite de un număr restrâns de cetăţeni, “pe scutelnici”, oameni care deşi beneficifază de sistemul medical nu participă la finanţarea sistemului de sănătate.

Premierul Ludovic Orban și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru au deschis, începând cu ora 15.00 video conferința online #LecțiaCovid. Resetarea sistemului de sănătate, organizată de CursDeGuvernare.ro cu sprijinul Asociației Române a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), Sănătatea TV fiind partener media.

Evenimentul va trasa o hartă a principiilor de reformă a sănătății românești, pe care să fie configurate, cu precizie, atât soluțiile concrete cât și legislația necesară implementării acestora.

Conferinţa integrală poate fi urmărită AICI.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.