Orban: Trebuie să fim pregătiți să demarăm campania de vaccinare imediat ce vor fi accesate primele cantități de vaccin anti-COVID

Premierul Ludovic Orban a declarat că trebuie să fim pregătiți pentru a demara campania de vaccinare imediat ce vor fi accesate primele cantități de vaccin anti-COVID care sunt repartizate României.

“Există o înțelegere, pe care am salutat-o din primul moment, la nivel european – contractarea cantității de doze de vaccin s-a făcut la nivel european. Toate cantitățile sunt repartizate proporțional cu populația fiecărei țări membre a Uniunii Europene și, pe măsură ce vin cantitățile, ele se repartizează către fiecare țară. Nu vom avea cantitățile deodată, le vom primi în mai multe etape și acest efort comun al tuturor instituțiilor care vor fi implicate în campania de vaccinare va fi un efort pe o perioadă mai lungă de timp, până când vom putea reuși vaccinarea”, a declarat premierul Ludovic Orban, la reuniunea Grupului de lucru convocată de președintele României, Klaus Iohannis, care a avut loc la Cotroceni.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.