Orban: Trecem de la starea de alertă la starea de alertă maximă

Premierul Ludovic Orban a declarat, în deschiderea ședinței de Guvern, că trecem de la starea de alertă la starea de alertă maximă pentru că legea conferă toate instrumentele și toate pârghiile pentru a putea asigura respectarea măsurilor, a regulilor care sunt stabilite pentru a apăra sănătatea și viața oamenilor.

Guvernul va institui stare de alertă prin hotărâre de Guvern, în conformitate cu prevederile Legii 55/2020, a declarat luni prim-ministrul Ludovic Orban.

„După o analiză a situaţiei din punct de vedere legislativ am organizat această şedinţă de Guvern pentru a lua decizia de instituire a stării de alertă în conformitate cu prevederile Legii 55 care intră în vigoare începând de astăzi. După cum bine ştiţi, exista temeiul anterior stabilit de ordonanţa 21, în schimb, după intrarea în vigoare a legii, pentru a nu avea niciun fel de comentarii, de polemică privitoare la starea de alertă, pentru ca lucrurile să fie clare şi să nu avem foarte multe dispute şi polemici decizia de a institui starea de alertă prin hotărâre de guvern în conformitate cu prevederile legii este decizia pe care am adoptat-o”, a spus Ludovic Orban, în şedinţa de Guvern.

El a precizat că anterior şedinţei Executivului a convocat o reuniune a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, pentru că „(…) mai multe măsuri care sunt cuprinse în hotărârea de Guvern aferente stării de alertă trebuie adoptate la propunerea CNSU”.

„Şi, pentru a avea complet toate procedurile legale puse la punct şi respectate, am luat Hotărârea nr. 25 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă ca fundament pentru hotărârea de Guvern. Odată cu adoptarea hotărârii de Guvern, continuăm, practic, starea de alertă care a fost instituită prin hotărârea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, dar, ca să am o exprimare plastică, trecem de la stare de alertă la stare de alertă maximă, pentru că legea ne conferă toate pârghiile şi instrumentele pentru a putea asigura respectarea măsurilor, a regulilor care sunt stabilite pentru a apăra sănătatea şi viaţa oamenilor”, a arătat Orban.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.