Ordinul privind numărul de paturi din spitale la nivel național, publicat în Monitorul Oficial

Ordinul ministrului sănătății nr. 539/2019 privind aprobarea detalierii pe județe a numărului total de paturi, pe anul 2019, din unitățile sanitare publice și private pentru care casele de asigurări de sănătate pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale spitalicești a fost publicat în Monitorul Oficial la 17 aprilie 2019.

Numărul de paturi a fost menținut la nivelul celor din ultimii trei ani, acesta fiind 119.579 de paturi. În actul normativ este prezentată detalierea pe județe a numărului de paturi aferente unităților sanitare publice și private care pot încheia contracte de furnizare de servicii medicale în regim de spitalizare continuă cu casele de asigurări de sănătate. Cele mai multe sunt în București (20.331), Iași (6.859), Cluj (6.237), Timiș (4.972), Constanța (4.418), Dolj (4.380).

În ordinul ministrului sănătății se preciezează că numărul de paturi se referă la  numărul de paturi pentru care se asigură finanțarea din fonduri publice, fără a îngrădi posibilitatea funcționării structurilor spitalicești cu un număr mai mare de paturi, care să fie finanțate din alte surse.

Proiectul de ordin a fost pus în dezbatere publică la începutul lunii martie. Planul național de paturi se aprobă o dată la trei ani, prin hotărâre de guvern.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.