Organele prelevate de la un donator din Bihor au salvat astăzi șase vieți

Organele prelevate de la un donator în vârstă de 42 de ani din Bihor aflat în moarte cerebrală în urma unei hemoragii cerebrale au oferit astăzi o nouă șansă la viață altor șase persoane din întreaga țară. A fost a 13-a prelevare de organe realizată anul acesta la Oradea, iar medicii chirurgi de la Spitalul Județean din Oradea au lucrat toată noaptea pentru a asigura succesul intervenției.

Astăzi, urmările nu au întârziat să apară. Echipa medicală de la Spitalul Clinic „Sfânta Maria” din București a anunțat efectuarea cu succes a celui de-al patrulea transplant pulmonar din acest an, folosind plămânii prelevați de la donatorul bihorean.

Intervenția chirurgicală a fost una dificilă, au anunțat medicii bucureșteni, citați de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB). Beneficiarul transplantului, o femeie de 51 de ani din Iași, suferea de fibroză pulmonară, hipertensiune pulmonară și emfizem pulmonar. În timpul opearației, pacientei i-a fost asigurată circulația sanguină prin montarea unei pompe exterioare. După încheierea intervenției, managerul spitalului „Sfânta Maria” a declarat că starea pacientei este bună, aceasta aflându-se într-o secție specială de terapie intensivă, unde este atent monitorizată.

Medicii spun că oamenii ar trebui să fie mai conştienţi de ajutorul enorm pe care îl pot oferi semenilor prin astfel de gesturi. Prin permiterea prelevării de organe, o viață care nu a mai putut fi salvată ajută la salvarea multor alte vieți care altfel nu ar avea o șansă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.