(P) Informarea, esențială în neuropatia diabetică

Neurodiab

Informarea și educarea în privința complicațiilor diabetului zaharat sunt necesare pentru îngrijirea și tratamentul pacienților cu neuropatie diabetică. În această privință, rolul Societății de Neuropatie Diabetică – Neurodiab este important, pentru că își propune ca, prin acțiunile de educare pe care le desfășoară prin intermediul profesioniștilor în domeniul neuropatiei diabetice, să dezvolte continuu cunoștințele și practicile medicale în rândul specialiștilor din România implicați în îngrijirea persoanelor cu neuropatie diabetică, se arată într-un comunicat al societății.

Neuropatia diabetică este una dintre cele mai frecvente complicații ale diabetului zaharat și reprezintă o mare provocare pentru prevenirea, depistarea și managementul acestei afecțiuni. Având în vedere prevalența mare a diabetului în România, (11.6% conform studiului PREDATORR), este nevoie de continuă informare și educare în privința neuropatiei diabetice, reiese din același comunicat.

„Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație a diabetului zaharat, care trebuie diagnosticată cât mai precoce, tratată și monitorizată cât mai eficient pentru a evita implicațiile bolii în faze avansate. Societatea de Neuropatie Diabetică – Neurodiab a lansat colaborări internaționale pentru alinierea la ghidurile internaționale și organizează constant evenimente adresate personalului medical implicat în îngrijirea persoanelor cu neuropatie diabetică, manifestări la care participă ca lectori unii dintre cei mai reputați specialiști la nivel internațional implicați în managementul acestei afecțiuni”, declară prof. dr. Gabriela Radulian, președinta Societății de Neuropatie Diabetică, în comunicatul amintit.

Printre acțiunile Neurodiab se numără: informarea științifică a cadrelor medicale (medici, asistenți, psihologi) cu interes în neuropatia diabetică prin programe de educație medicală, realizarea de proiecte educaționale de informare și prezentare a diferitelor aspecte în domeniul neuropatiei diabetice, sprijinirea absolvenților de medicină cu interes în domeniul neuropatiei diabetice pentru accesarea de posturi pe piața muncii în sectorul de stat și privat. De asemenea, Neurodiab se ocupă de îmbunătățirea competențelor profesionale ale cadrelor didactice, formatorilor și cercetărilor în domeniul neuropatiei diabetice, dar și de dezvoltarea de parteneriate și acorduri de cooperare cu diferite entități în dorința de a dezvolta strategii în domeniul prevenirii, diagnosticării precoce și a managementului eficient al neuropatiei diabetice.

Obiectivul tuturor activităților și proiectelor în care este implicată Societatea de Neuropatie Diabetică este de a îmbunătăți continuu actul medical, în conformitate cu cele mai recente recomandări internaționale, pentru creșterea calității vieții persoanelor diagnosticate cu această afecțiune.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.